De 15 tips om aangenomen te worden! - Profcv

Uw cv laten maken/vernieuwen?  Klik nu hier

 

In deze blog geven wij u allerlei tips om ervoor te zorgen dat u aangenomen wordt!

We beginnen met 5 sollicitatie tips:

 

Sollicitatietip 1: Een unieke cv

 

Een werkgever krijgt vaak tientallen cv’s binnen. U moet er dus voor zorgen dat u een unieke cv heeft, een cv dat u onderscheidt van al die andere sollicitanten. Zorg ervoor dat u een unieke en opvallende cv hebt. Mocht je hier zelf moeite mee hebben kunt ook voor een kleine prijs uw cv op maat laten maken/vernieuwen, klik hier bij interesse.

 

 

Sollicitatietip 2: Vertel genoeg over jezelf

 

Zorg ervoor dat je genoeg over jezelf vertelt. De werkgever moet je leren kennen, hij moet erachter komen of jij de geschikte sollicitant bent voor zijn baan. Een werkgever zal nooit iemand aannemen als hij het gevoel heeft dat hij/zij je nog niet genoeg kent.

 

Sollicitatietip 3: Correcte cv en motivatiebrief

 

Zorg ervoor dat je cv en motivatiebrief geen stijlfouten, spelfouten of andere fouten bevatten. Kijk naar de spellingscontrole en laat je motivatiebrief en cv door familie of vrienden corrigeren. Zij kunnen fouten ontdekken waar jij overheen leest. Mocht je je sollicitatie aan een specifieke persoon schrijven, check dan even dubbel of je de naam wel goed hebt gespeld, hier ontstaan namelijk makkelijk fouten in.

 

Sollicitatietip 4: Gerichte motivatiebrief

 

 

Stel je motivatie(brief) af op de baan waarop je solliciteert. Maak voor elke baan een aparte motivatiebrief of pas hem op zijn minst elke keer aan. Zorg er in ieder geval voor dat je niet dezelfde motivatiebrief naar verschillende werkgevers stuurt.

 

Sollicitatietip 5: Pluspunten

 

Probeer de pluspunten die je hebt goed in je sollicitatie naar voren te brengen. Als je dichtbij woont kan dit bijvoorbeeld een pluspunt zijn, of als je een eigenschap hebt die erg belangrijk is voor die baan, bijvoorbeeld geduld.

 

 

 

Uw cv laten maken of vernieuwen? Klik dan nu hier(of ga naar Home)

 

Na uw sollicitatie kan het zijn dat de werkgever u uitnodigt voor een sollicitatiegesprek, dit gesprek is erg belangrijk, hieruit bepaalt de werkgever uiteindelijk of hij u wel of niet aanneemt. Daarom de 5 meest gestelde sollicitatievragen:

 

Sollicitatievraag 1: Wat zijn uw goede en minder goede eigenschappen?

 

Noem bij deze sollicitatievraag 1 goede eigenschap meer dan uw slechte eigenschappen.

Bijvoorbeeld drie goede eigenschappen en twee slechte eigenschappen.

 

Sollicitatievraag 2. Waarom vindt u dat u deze baan moet krijgen?

 

Hier kunt  u bijvoorbeeld zeggen dat u erg gemotiveerd bent en je een nieuwe uitdaging wilt.

Het is in ieder geval belangrijk iets te zeggen waardoor jij jezelf onderscheidt van andere sollicitanten.

 

Sollicitatievraag 3. Waarom bent u weggegaan/ontslagen bij uw oude werkgever?

 

Geef eerlijk antwoord, probeer er wel een positieve draai te geven.

Bijvoorbeeld: Omdat ik het niet meer uitdagend vond en ik meer opzoek ben naar een uitdagende baan.

 

Sollicitatievraag 4. Waarom wilt u deze baan?

 

Geef ook bij deze sollicitatievraag eerlijk antwoord, het enige wat je absoluut niet mag zeggen is geld.

Dan gaat je werkgever er namelijk vanuit dat je jouw werk niet serieus zult nemen omdat je er alleen werkt voor het geld.

 

Sollicitatievraag 5. Wat wilt u over 5 jaar bereikt hebben?

 

Durf groot te denken, wees ambitieus.

Kom in ieder geval niet met iets kleins, zorg ervoor dat het een uitdaging is.

 

Wilt u uw cv op maat laten maken? Klik dan nu hier(of ga naar Home)

 

Nu we de sollicitatievragen hebben gehad komen de 5 tips voor uw sollicitatiegesprek. 

 

 Tip 1. Kom zelfverzekerd over

 

Straal zelfverzekerdheid uit tijdens je sollicitatiegesprek. Wees niet onzeker, dit straalt namelijk zwakte uit. Zelfverzekerdheid daarentegen straalt sterkte uit: Loop rechtop, durf je werkgever in de ogen aan te kijken en wees niet te verlegen.

 

Tip 2. Wees jezelf

 

Gebruik niet extreem moeilijke woorden, vooral niet als dit niet bij de functie past waarvoor je solliciteert. Forceer geen andere stem of andere blik. De werkgever moet je leren kennen en meestal is het niet moeilijk te zien als iemand zich anders voordoet. Wees gewoon jezelf!

 

Tip 3. Blijf serieus 

 

Toon begrip naar je werkgever toe. Wees beleeft, zie degene met wie je het sollicitatiegesprek voert niet als een kennis of een vriend maar als je werkgever. Spreek hem of haar altijd aan met u. Spreek hem/haar niet tegen maar geef je werkgever ook niet te veel gelijk. Je kunt heus wel lachen en je op je gemak voelen, maar houd in je achterhoofd dat je bij een sollicitatiegesprek zit en niet bij een verjaardag. 

 

Tip 4. Wees open 

 

Wees niet mysterieus. De werkgever nodigt je uit voor een sollicitatiegesprek om je beter te leren kennen, zorg er dus voor dat hij je leert kennen. Wees ook eerlijk, zodra je liegt en je spreekt jezelf daarna tegen of je valt op de een of andere manier in de mand, kun je fluiten naar die baan.  Wees niet gespannen, probeer het gesprek op je gemak te voeren.

 

Tip 5. Uw sollicitatiegesprek voorbereiden

 

Voor je sollicitatiegesprek kun je zelf al bedenken of desnoods opzoeken wat voor vragen je werkgever je zal stellen.  (5 belangrijkste sollicitatievragen.) Je kunt je thuis dus al voorbereiden door goede antwoorden op deze vragen te bedenken. Tijdens je sollicitatiegesprek hoef je dan niet lang na te denken of in paniek te raken. Zorg ervoor dat je niet van de vraag of raakt, geef enkel antwoord op de vraag, dit mag natuurlijk uitgebreid, maar ga niet praten over dingen die je niet zijn gevraagd. 

 

Tip 6. Pas je aan op je functie

 

Zorg ervoor dat je past bij je functie en laat dit duidelijk aan je werkgever zien. Als je een verantwoordelijke en zakelijke functie hebt is het bijvoorbeeld goed om netjes gekleed te komen en erg formeel te blijven, bij andere functies is dat misschien juist niet handig. Zorg er dus voor dat de werkgever vindt dat jij bij de functie past!

 

2 bonustips voor je sollicitatiegesprek om goed over te komen:

Kom ruim op tijd bij je sollicitatiegesprek

Laat zien dat je gemotiveerd bent, ga echt voor die baan

 

Uw cv laten maken of vernieuwen? Klik dan nu hier(of ga naar Home)

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0